A A A K K K
людям з порушенням зору


Центр професійного розвитку педагогічних працівників

Балаклійської міської ради Харківської області

Важливе для працівників сфери дошкілля

Дата: 29.11.2021 09:58
Кількість переглядів: 71

ПОЗИТИВНА ДИСЦИПЛІНА: ТЕОРІЯ ТА ПРАКТИКА

 

Як реагувати на дитячуістерику, агресію чи небажання слідувати правилам та водночас не втратити довіру дитини, читайте у матеріал ахексперток Команди підтримки реформ МОН «Позитивна дисципліна: теорія та практика».

Завантажити тут.

 

ДОПОВІДЬ ПРО СТАНОВИЩЕ ДІТЕЙ У СВІТІ

У доповіді ЮНІСЕФ «Становище дітей в світі на 2021 рік» досліджується психічне здоров'я дітей, підлітків та осіб, які здійснюють догляд за ними. Основна увага приділяється зміцненню психічного здоров'я кожної дитини, захисту вразливих дітей і турботі про дітей, які стикаються з найсерйознішими проблемами.

Ознайомлюйтесьіздоповіддюза посиланням.

 

ОЦІНКА ВПЛИВУ КЛІМАТИЧНИХ УМОВ НА ДІТЕЙ В УКРАЇНІ

В Україні, як і в усьомусвіті, змінаклімату та екологічні загрози впливають на здоров’я та благополуччя дітей. У доповіді ЮНІСЕФ йдеться про потенційний вплив кліматичних та екологічних небезпек, потрясінь і стресових факторів на життя та добробут дітей. Серед найбільших проблем – вплив на здоров’я дітей, водопостачання, санітарію та гігієну, захист дітей та освіту. Оцінка впливу кліматичних умов на дітей в Україні висвітлює потенційні наслідки для дітейУкраїни кліматичних та екологічних небезпек, потрясінь і стресових факторів, а також окреслює кроки для їхпом’якшення та подолання.

Ознайомлюйтесь із доповіддю за посиланням.

 

ПЛАТФОРМА НУМО ДЛЯ РОЗВИТКУ НАВИЧОК У ДОШКІЛЬНЯТ 

Платформа НУМО відсвяткувала рік. Вона стане у нагоді батькам, опікунам та вихователям дітейвід 3 до 6 років. На ній регулярно публікуються корисні поради, вправи та ігри, які допоможуть дошкільнятам опановувати важливі навички для подальшого розвитку.

Від розуміння емоцій і засвоєння правил безпечної поведінки до формування дбайливого ставлення до природи та розвиткулогіко-математичних компетенцій – на НУМО можна обрати ігри та вправи для розвитку 16 ключових навичок, необхідних для гармонійного розвитку, пізнання та формування можливостей дитини.

Дізнавайтеся деталі за посиланням.

 

КЛЮЧОВІ ПІДХОДИ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ
У ЗДО (СЕРІЯ БРОШУР)

У серії брошур розкриваються ключові підходи до організації освітнього процесу в закладах дошкільної освіти на основі міжнародної методики оцінювання якості освітнього процесу в дошкільних освітніх закладах ECERS-3.

У брошурах є інформація про вимоги до облаштування освітнього простору і  практичні поради на кожен день для активного, безпечного, всебічного, індивідуального розвитку дитини у трьох вимірах:

  • середовище: розташування меблів, наповнення осередків діяльності за інтересами, безпека;
  • взаємодія між учасниками освітнього процесу: між дітьми, дітей з вихователями, підтримка вільної гри;
  • організація діяльності дітей: тривалість та ротація занять, організація різних видів діяльності, правила та дисципліна.

Завантажуйте брошури тут.

 

СУЧАСНІ КОЛИСКОВІ 

Анімаційний проєкт «Колискова країна» презентує відеоматеріали для багаторазового перегляду перед сном і не тільки. Це – сучасний лаунж для дітлахів та їхніх батьків: ніжні, позитивні мелодії, цікава пізнавальна інформація, оригінальні малюнки.

Послухати колискові можна на YouTube-каналі проєкту за посиланням.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано