A A A K K K
людям з порушенням зору


Центр професійного розвитку педагогічних працівників

Балаклійської міської ради Харківської області

День захисників і захисниць України

Дата: 29.09.2023 10:38
Кількість переглядів: 18

Щороку у жовтні українці вшановують захисників України, які вже дев'ятий рік дають відсіч російській агресії. У воєнний час це безсумнівно найважливіше світське свято в році, адже тільки завдяки військовим, медикам і волонтерам Україна зберегла свою незалежність.

День захисника України 2023 відзначатиметься в нову дату - 1 жовтня. Повністю свято називається День захисників і захисниць України, адже жінки теж беруть участь у бойових діях.

День захисників в Україні був заснований в 2014 році за указом президента Петра Порошенка. Свято прив'язали до християнського торжества Покрова Пресвятої Богородиці - 14 жовтня. Це свято дуже шанували запорізькі козаки.

У 2023 році День захисника і захисниць України перенесли на 1 жовтня за указом президента Володимира Зеленського через реформу церковного календаря. З 1 вересня ПЦУ перейшла на новоюліанський церковний календар, в якому всі свята відзначаються на 13 днів раніше. Покрова Пресвятої Богородиці замість 14 жовтня святкуватиметься 1 жовтня. А разом з нею переноситься і дата Дня захисників і захисниць України.

У День захисників і захисниць України можна привітати всіх чоловіків і жінок, які мають відношення до захисту Батьківщині. Привітань в це свято безумовно гідні:

  • ветерани Другої світової війни та УПА;
  • працівники оборонпрому;
  • правоохоронці;
  • волонтери;
  • прикордонники;
  • військові медики, санітари, кухарі та всі, хто працює на забезпечення потреб фронту;
  • а також, звісно, ветерани АТО і всі військовослужбовці ЗСУ та ТРО.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано